Skuggland

Skuggland

av Third Ear Studio

Third Ear Studio presenterar Skuggland: Skinnskallar och benhuvuden.


Det här är en historia om ett mörkt decennium i Sverige präglat av våld och rasism. En berättelse om ett socialt experiment som slutade i mord, mordförsök och misshandel.


Under 80- och 90-talen är skinnskallarna i fokus. De våldsamheterna som de rakade unga männen stod för i Stockholm fick Fryshusets grundare Anders Carlberg att ta sig an den fruktade och föraktade gruppen.


År 1988 drar den tidigare kårhusockupanten, kommunisten och betongarbetaren Anders Carlberg igång skinnskalleprojektet som ett knappt decennium senare slutar i flera fall av grovt våld. 


Skinnskallar och benhuvuden en ny dokumentärserie i sex delar av Arvid Hallberg. Det är den första dokumentär som gjorts om det omstridda projektet på Fryshuset. I serien hörs skinnskallar, socialarbetare, aktivister och politiker berätta om tio år av fylla, kaos, våld, högerextremism, jungianska arketyper och drömanalys. 


Vill du stödja Third Ears studios journalistik och få exklusiv tillgång till våra program såsom Spår, Skuggland och Uppgång och Fall, bli prenumerant på thirdearstudio.com 

Du kan också prenumerera på Apple Podcaster: https://podcasts.apple.com/se/channel/third-ear-se/id6442569298?l=en eller via Acast: https://plus.acast.com/s/skuggland 


Become a member at https://plus.acast.com/s/skuggland.


Premiumpoddar från Third Ear Studio
Välj själv om du vill prenumerera eller köpa enstaka serier nedan
SKUGGLAND, DOKLAND, UPPGÅNG OCH FALL OCH SPÅR
SKUGGLAND, DOKLAND, UPPGÅNG OCH FALL OCH SPÅR
Lyssna obegränsat på alla Third Ear Studio podcasts för endast 49 kr / månad. Avsluta när du vill.
49 kr / månad
Engångsköp
Skuggland
Skuggland
Den blå sexenergin
Våren 1933 närmar sig ett fraktskepp Köpenhamn. På däck står en man med svart blick och brun portfölj. Han är så stilig att ingen lägger märke till hans psoriasis. Han heter Wilhelm Reich och har precis flytt Nazityskland. Reich är jude, psykoanalytiker, kommunist och försöker förändra världen genom orgasmer. Klart han står på Hitlers dödslista. Men i Danmark tas han emot som en stjärna. Till en början.
29 kr
Engångsköp
Skuggland
Skuggland
Brevet till Saddam
Om du hade chansen att rädda 90 människoliv genom att skriva ett brev till en diktator? Hur skulle du då skriva? Den 2 augusti 1990 angriper irakiska styrkor det lilla grannlandet Kuwait. Läget blir värre när USA och Storbritannien hotar med bombattacker om inte Irak lämnar Kuwait. Iraks diktator Saddam Hussein svarar med att placera ut brittiska och amerikanska medborgare som mänskliga sköldar. Mitt i den största internationella krisen sen kalla krigets slut hamnar också 90 svenskar. Det blir statsminister Ingvar Carlssons uppgift att försöka rädda svenskarnas liv. Och hans lösning blir ett två sidor långt brev. I serien Brevet till Saddam berättar Anton Berg historien om hur allting gick till. Flera personer i gisslan väljer för första gången att avslöja vad som egentligen hände under det som kallades den tysta diplomatin. Även dåvarande statsminister Ingvar Carlsson väljer att offentliggöra hittills hemliga uppgifter. Vill du stödja Third Ears studios journalistik och få exklusiv tillgång till våra program såsom Spår, Skuggland och Uppgång och Fall, bli prenumerant på thirdearstudio.com
29 kr
Engångsköp
Skuggland
Skuggland
Korsfararen
Third Ear Studio presenterar säsong två av Skuggland: Korsfararen. Historien om välgörenhetssveriges posterboy Johan af Donner - som plötsligt drabbades av guldsot. Ett program i fem delar av Mårten Trofast. Premiär torsdagen den 28 april.
29 kr
Engångsköp
Skuggland
Skuggland
Skinnskallar och benhuven
Det här är en historia om ett mörkt decennium i Sverige präglat av våld och rasism. En berättelse om ett socialt experiment som slutade i mord, mordförsök och misshandel. Under 80- och 90-talen är skinnskallarna i fokus. De våldsamheterna som de rakade unga männen stod för i Stockholm fick Fryshusets grundare Anders Carlberg att ta sig an den fruktade och föraktade gruppen. År 1988 drar den tidigare kårhusockupanten, kommunisten och betongarbetaren Anders Carlberg igång skinnskalleprojektet som ett knappt decennium senare slutar i flera fall av grovt våld. Third Ear Studio presenterar Skuggland: Skinnskallar och benhuvuden en ny dokumentärserie i sex delar av Arvid Hallberg. Det är den första dokumentär som gjorts om det omstridda projektet på Fryshuset. I serien hörs skinnskallar, socialarbetare, aktivister och politiker berätta om tio år av fylla, kaos, våld, högerextremism, jungianska arketyper och drömanalys.
29 kr
Engångsköp
Skuggland
Skuggland
Socialsekreteraren
En sen afton i maj 2003 drabbas kommunhuset i Perstorp av en mystisk vattenläcka. Någon verkar också ha ställt om spänningen till kommunhusets datorer. Händelsen blir snabbt en nyhet i lokalmedia - varför skulle någon bryta sig in i kommunhuset, i Skånes minsta kommun, för att genomföra vad som verkar vara ett avancerat pojkstreck? Perstorpsborna vet det inte då, men vattenläckan och de trasiga datorerna är bara finalen av ett välplanerat bedrägeri som pågått i flera år. 20 miljoner kronor är försvunna men också en av kommunens socialsekreterare. I den första säsongen av Skuggland återvänder journalisten Mårten Trofast till Perstorp för att ta reda på vad som egentligen hände på kommunhuset för snart 20 år sen. Det blir en berättelse om en liten kommun i södra Sverige, och om människorna som jobbade i den - som blev grundlurade varje dag i flera års tid. Men som också lyckades avslöja hjärnan bakom kuppen.
29 kr
Engångsköp
Skuggland
Skuggland
Sydafrikaspåret
Den 28e februari 1986 mördas Olof Palme och Sverige förändras för alltid. Över tre decennium senare läggs utredningen ned. Men det finns ett spår som gäckade polisen ända in i slutet. Det var det så kallade Sydafrikaspåret. Kunde Olof Palmes kamp mot Apartheidregimen varit det som orsakade hans död?
29 kr
Third Ear Studio

Om Third Ear Studio

Vi skapar Skandinaviens bästa podcasts, i alla fall om du frågar oss. Berättelser från verkligheten som fängslar och berör. Med miljontals lyssningar står Third Ear Studios prisvinnande radioproducenter bakom flera av nordens mest populära och uppmärksammade dokumentärer och podcasts.

www.thirdearstudio.com

Choose a category

    Your cart

    Your cart is empty