DOKland

DOKland

av Third Ear Studio
Third Ear Studio presenterar: DOKland. Vi har samlat Sveriges bästa dokumentärmakare i en och samma redaktion. I DOKland berättar de annorlunda, spännande och osannolika historier. Nya program varje månad. Prenumerera på Thirdearstudio.com för att få tillgång till exklusiva program och stöd samtidigt högkvalitativ journalistik.

Become a member at https://plus.acast.com/s/dokland.


Premiumpoddar från Third Ear Studio
Välj själv om du vill prenumerera eller köpa enstaka serier nedan
SKUGGLAND, DOKLAND, UPPGÅNG OCH FALL OCH SPÅR
SKUGGLAND, DOKLAND, UPPGÅNG OCH FALL OCH SPÅR
Lyssna obegränsat på alla Third Ear Studio podcasts för endast 49 kr / månad. Avsluta när du vill.
49 kr / månad
Engångsköp
DOKland
DOKland
Den blå sexenergin
Våren 1933 närmar sig ett fraktskepp Köpenhamn. På däck står en man med svart blick och brun portfölj. Han är så stilig att ingen lägger märke till hans psoriasis. Han heter Wilhelm Reich och har precis flytt Nazityskland. Reich är jude, psykoanalytiker, kommunist och försöker förändra världen genom orgasmer. Klart han står på Hitlers dödslista. Men i Danmark tas han emot som en stjärna. Till en början.
29 kr
Engångsköp
DOKland
DOKland
Bomben i Bäckebo
En vacker eftermiddag i juni 1944 sprängs himlen ovanför dom småländska skogarna, nära Bäckebo. Tryckvågen pressar ner bönder och hästar på knä, fönsterrutor blåser in och brädor och barn lyfter från marken. Från himlen rasar först stora spritdoftande ting ner och sen faller ett långsam silverkonfetti över markerna. På en av delarna finns en stämpel. En örn som brer ut vingarna och i klorna kniper den ett hakkors. Ett program av Sara Lundin.
29 kr
Engångsköp
DOKland
DOKland
Den leende flygplanskaparen
Isande vindar sveper över Sibirien. En tidig morgon den 20 februari 1993 kliver en ung man ombord på ett ryskt inrikesflygplan mot St. Petersburg. I sin svarta dokumentportfölj har han två stycken handgranater. Vem är han? Vad vill han? Och varför dyker han plötsligt upp på Arlanda? Ett program av Mårten Trofast.
29 kr
Engångsköp
DOKland
DOKland
Fallet Nora
2012 tar Lene emot samtalet som förändrar hela hennes liv. Hennes dotter - Nora - har tagits till Tunisien och kommer aldrig komma tillbaka. Men, Lene har bestämt sig. Hon ska göra allt för att få tillbaka Nora. Ett program av Love Lyssarides.
29 kr
Engångsköp
DOKland
DOKland
Flykten från Estland
Kvällen den 9 mars 1944 faller de ryska bomberna som regndroppar över Tallinn. Det gifta paret Maandi gömmer sig i ett skyddsrum i Hotell Heinrich källare. Under bombnatten brinner deras lägenhet upp och ett par månader senare tvingas de fly undan Stalins Röda Armé över Östersjön till Sverige. Hör historien om den estniska familjen vars liv slås i spillror under andra världskriget och Stalins ockupation. Om ett liv där släktingar och vänner försvinner spårlöst, deporteras till Sibirien och dödas. Om rädslan att vara näst på tur och leva gömd, jagad och kämpa för sitt lands självständighet.
29 kr
Engångsköp
DOKland
DOKland
Operation Romeo
En fejkad fest i Bonn. En dansk kulturjournalist, som inte är den han utger sig för att vara. En mor, en präst, en general i förklädnad. En gigantisk statsfinansierad lögn konstruerad för att få en kvinna att förälska sig i en mycket speciell man. Och det är ändå bara början på Operation Romeo… DOKland är ett program från Third Ear Studio.
29 kr
Engångsköp
DOKland
DOKland
Sydafrikaspåret
Den 28e februari 1986 mördas Olof Palme och Sverige förändras för alltid. Över tre decennium senare läggs utredningen ned. Men det finns ett spår som gäckade polisen ända in i slutet. Det var det så kallade Sydafrikaspåret. Kunde Olof Palmes kamp mot Apartheidregimen varit det som orsakade hans död?
29 kr
Engångsköp
DOKland
DOKland
Usama Bin Ladins andlige rådgivare
Bakom en mur täckt av grönska i en rik stadsdel i Mauretaniens huvudstad lever Usama bin Ladins nära vän och rådgivare i frihet. Han kände på förhand till “the planes operation” – attacken mot USA den elfte september 2001. Vem är han, hur mycket visste han egentligen och varför bestämde sig en liten grupp män för att starta krig med hela västvärlden?
29 kr
Third Ear Studio

Om Third Ear Studio

Vi skapar Skandinaviens bästa podcasts, i alla fall om du frågar oss. Berättelser från verkligheten som fängslar och berör. Med miljontals lyssningar står Third Ear Studios prisvinnande radioproducenter bakom flera av nordens mest populära och uppmärksammade dokumentärer och podcasts.

www.thirdearstudio.com

Choose a category

    Your cart

    Your cart is empty