Uppgång och Fall

Uppgång och Fall

av Third Ear Studio

Flerfaldigt prisbelönt dokumentärpodcast om osannolika framgångar och lika otänkbara motgångar. Från Third Ear Studio.


Best European Radio Documentary Series 2022 - Prix Europa

Årets Faktapodd - Guldörat 2022


Bli prenumerant på www.thirdearstudio.com och få tillgång till allt innehåll från Third Ear Studio. Du väljer själv vilken podcastspelare du vill lyssna i.

Become a member at https://plus.acast.com/s/uppgangochfall.


Premiumpoddar från Third Ear Studio
Välj själv om du vill prenumerera eller köpa enstaka serier nedan
SKUGGLAND, DOKLAND, UPPGÅNG OCH FALL OCH SPÅR
SKUGGLAND, DOKLAND, UPPGÅNG OCH FALL OCH SPÅR
Lyssna obegränsat på alla Third Ear Studio podcasts för endast 49 kr / månad. Avsluta när du vill.
49 kr / månad
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
American Apparel - ett imperium av hype
Under en period på 00-talet öppnar klädföretaget American Apparel en butik i veckan någonstans i världen. De sportiga basic-kläderna som marknadsförs med lättklädda, provokativa annonser över hela internet, är “made in america”. Närmare bestämt i downtown Los Angeles, och säljs av snygga ungdomar som handplockats för jobbet, i ljusa, minimalistiska butiker på de bästa adresserna i stora städer världen över. Det kallas för en modesensation, anses bana vägen för den amerikanska hipster-kulturen, blir del av en ungdomsrörelse, och deras VD och grundare Dov charney blir en kändis i egen rätt. American Apparel börsnoteras och expanderar, ungdomar står i kö för att få jobba där, konkurrenterna studerar dem och försöker förstå vad deras it-faktor består i. Under några år vill alla vara American Apparel. Tills ingen - inte ens de själva - längre vill det.
29 kr
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
Bubblan som brast
1999 är boo.com på allas läppar. Det hajpade e-handelsbolaget, startat av tre unga svenskar, ska bli IT-boomens nästa stora framgångsaga. Investerare världen över tror på idén, att sälja trendiga kläder över internet, och skjuter till en miljard i riskkapital. Men när lanseringen närmar sig hopar sig problemen inne på bolaget och de anställda frågar sig - var är sajten?
29 kr
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
Fallet nora
Third Ear Studio presenterar: Fallet Nora 2012 tar Lene emot samtalet som förändrar hela hennes liv. Hennes dotter - Nora - har tagits till Tunisien och kommer aldrig komma tillbaka. Men, Lene har bestämt sig. Hon ska göra allt för att få tillbaka Nora. Ett program av Love Lyssarides.
29 kr
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
Mardrömmen Medeltidens värld
Den osannolika berättelsen om en kommuns längtan efter att bli satt på kartan - berättelsen om Mardrömmen Medeltidens Värld.
29 kr
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
Miljardblåsningen i Falcon Funds
Det här är historien om en av Sveriges största ekobrottshärvor genom tiderna. En miljard kronor har gått upp i rök, pengar som tillhör pensionsspararna. I centrum för bedrägeriet står en tidigare fängelsedömd budbilschaufför som med pensionspengarna i fickorna köper exklusiva klockor, lyxlägenheter och en James Bond- bil. Men en dag spricker den framgångsrika fasaden.
29 kr
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
Miljardbluffen Onecoin
Mr. Greenwood går under flera namn. Karl. Sebastian. Bassen. Men vem är han egentligen? Och hur lyckades han lura en hel värld? Vi söker efter svar i hans uppväxt på Östermalm och följer hans resa till toppen.
29 kr
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
Obolhärvan och de försvunna miljonerna
Det här är en av de märkligare historierna ur det svenska näringslivet. Det handlar om Obol investment som tog Sverige med storm i början av 00-talet. Privatpersoner och företagare satsade miljoner i Obols pensionsfond i hopp om att pengarna skulle växa. Men plötsligt kraschade allt och pengarna försvann. Vad var det egentligen som hände?
29 kr
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
Östersunds FK och Kindberg-härvan
Under två dramatiska månader har vi följt Daniel Kindberg och ÖFK. Från fotbollsplanen, till rättssalen. Laget kämpar för att hålla sig kvar i Allsvenskan och Daniel Kindberg slåss för sin frihet i Hovrätten.
29 kr
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
Stjärnreportern som lurade alla
Hans reportage var fantastiska. Claas Relotius skrev som ingen annan. CNN utnämnde honom till Journalist of The Year 2014. Han tog emot det tyska stora journalistpriset Deutscher Reporterpreis fyra gånger. Inget såg ut att kunna stoppa honom. Sen träffade han Juan Moreno. Uppgång och Fall i samarbete med Uppsala Stadsteater: STJÄRNREPORTERN SOM LURADE ALLA - en serie i två delar om den tyska journalisten Claas Relotius.
29 kr
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
Supersonic
Lyx, glamour och världsstjärnor. Att flyga med Concorde var något helt annat. Det här är berättelsen om världens snabbaste och lyxigaste passagerarflygplan - Concorde.
29 kr
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
Sydafrikafiaskot
Berättelsen om när Sverige satsade allt på Sydafrika. Sydafrikaaffären blev ett fiasko. Men vad var det egentligen som Sverige ville göra i Sydafrika under dom där åren?
29 kr
Engångsköp
Uppgång och Fall
Uppgång och Fall
The Dropout
19 år gammal hoppar Elizabeth Holmes av college för att satsa helhjärtat på sitt nystartade företag: Theranos. Theranos banbrytande teknik, som ska göra det möjligt att med bara en droppe blod analysera och identifiera allt från diabetes till cancer, spås förändra sjukvården i grunden. Hajpen kring företaget blir enorm - Elizabeth Holmes samlar in ofantliga belopp i investeringar och donationer, lockar till sig en styrelse bestående av fd amerikanska utrikesministrar, finansministrar och amiraler. Hon hamnar på tidningen Forbes lista som en av världens yngsta kvinnliga miljardärer och hon jämförs med sin stora idol, Apple-grundaren Steve Jobs. På bara några år har hon blivit en av USA:s mest hyllade tech-entreprenörer. Men företaget Elizabeth Holmes bygger upp kommer falla och ett av de största bedrägerierna i amerikansk tech-historia ska avslöjas. Hon riskerar idag upp till 20 år i fängelse, och hennes företag - en gång värderat till 10 miljarder dollar - ska bli värdelöst.
29 kr
Third Ear Studio

Om Third Ear Studio

Vi skapar Skandinaviens bästa podcasts, i alla fall om du frågar oss. Berättelser från verkligheten som fängslar och berör. Med miljontals lyssningar står Third Ear Studios prisvinnande radioproducenter bakom flera av nordens mest populära och uppmärksammade dokumentärer och podcasts.

www.thirdearstudio.com

Choose a category

    Your cart

    Your cart is empty